المقاديرنص كيلو كبدة
3 ملاعق ثوم كبيرة
2 بصلة
1فلفل اخضر
ليمون ملح - فلفل اسود - بهارات (زيت او سمن)
1- الاول يتم غسل الكبدة كويس اوى بالماء وللتاكد من النظافة يتم عصر عليها نص ليمونة وتركها لمدة ربع ساعة على الاقل ثم غلسلها مرة اخرى (بس براحة علشان تلاقى الكبدة بعد كده) وبعد كده يتم تقطيع الكبدة الى شرائح رفيعة
2- يتم عمل تتبيلة ب( بصلة- نص ملعقة توم- ليمونة- فلفل اسود- بهارات-ممكن فلفل اخضر حار- ملح)
ويتم ضربهم جيدا فى الخلاط
3- يتم وضع التتبيلة على الكبدة وتركها لمدة ساعة على الاقل
4- يتم تجهيز على النار الوعاء المستخدم للطهى يسخن جيدا ووضع فيه (الزيت او السمن)
5- يتم تقطيع البصلة الاخرى الى ترانشات رفيعة ووضعها فى الوعاء ويتم تقليبها من حين الى اخر حتى تتبل شوية
6- نفعل نفس الشئ مع الفلفل الاخضر ووضعة على البصل وتقليبهم مع بعض
7- يترك حوالى ربع ساعة على نار هادية ثم وضع عليهم باقى كمية التوم( حوالى 2.50 ملعقة كبيرة او اكثر حسب الحاجة)
8- وقبل اصفرار التوم يتم وضع الكبدة وتقليبهم جيدا مع وضع الفلفل الاسود والبهارات ويترك على نار هادية جدا لتستوى جيدا
9- بعد اتمام عملية التسوية جيدا يتم وضع الملح ونتذوق الطعم لتظبيط التوابل معا
10- يقدم ساخن مع البطاطس واى نوع من السلطة(ممكن اوى سلطة زبادى او بابا غنوج)
ويارب الاكل يعجبكم
مع تحياتى